Kalusto

Kalusto ja varusteet

Ajoneuvoja on kolme, joista kaksi palokunnan itsensä omistamia. Kolmas on Pelastuslaitoksen omistama, mutta palokuntamme ylläpitovastuulla.

Pelastusyksikkö

HE 431 Pelastusyksikkö Scania 93M,vm-1993, 250 hevosvoimaa, 5 vaihdetta, peruutuskamera.
Päällysrakenteet ovat BrontoSauruksen tekemät, pumpun on asentanut Säynätsalon pumppuasennus.
Varustuksena on pääosin normaalin pelastusauton varustus. Vesisäiliön tilavuus on 2800 l, pumppuna keula-asennettu paineilmatoimisella alkuimulla varustettu Esteri D240. Paineilmalaitteita on 5 kpl, merkiltään ja malliltaan Dräger P94, Hondan siirrettävä aggregaatti teholtaan 7,5 kW, Lukasen akkukäyttöinen hydraulinen monitoimityökalu (pelastussakset, levitin) sekä erillinen tankolevitin. Leardal savutuuletin, Husqvarnan polttomoottori- ja Makitan sähköpyörösaha, kaksi Husqvarnan polttomoottorisahaa ja yksi Makitan akkukäyttöinen sähkömoottorisaha, Totalin yhdistelmävaahtoputki (keski- ja raskasvaahto) välisekoittimineen, vaahtopistooli, erilaisia vaahtonesteitä, TFT G-Force suihkuputkia, 2” ja 3” -letkuja Akronin vesitykki, kolme uppopumppua (tuotot 0-korkeudella Grindex Minor 1900 l/min, Grindex Minex 570 l/min ja Sweda 575 l/min), imeytysaineita, armatuurikalustoa, korkean paikan työskentelyn varusteet viidelle henkilölle, Neste-, jauhe- ja hiilidioksidi käsisammuttimia, JVT-kalustoa, Makitan akkukäyttöinen puukkosaha, porakone ja kulmahiomakone, LifePak-defibrilaattori, ensivastevälineistöä, murtovälineitä, erikoisuutena mm. Amerikkalaisten paljon suosima Hooligan tool. Pintapelastuspuvut, varusteineen,Transit siirrettävä hidastetöyssy,Kask kevytkypärät, säteilymittari,endoskooppi,imeytysainetta,puutavaraa, imuletkut auton pumppuun, siirrettävää valaisinkalustoa, henkilökohtaiset varusteet, kuten 6 kpl FoxFury BT2+ ladattavia käsivalaisimia, palo- ym. köysivarusteita,heijastinliivejä Sunit d12 ajoneuvotietokone kosketusnäytöllä, GPS-vastaanotin, Sepura dataradio, Nokia TMR880 ja viisi Nokia THR880 Virve-puhelinta, GSM-puhelin, Kuljettajan kypärä varustettuna Peltorin HeadSetillä Virve-puhelimeen.

Erikoisuutena yksiköstä voisi mainita päällikkömme Dickin innovatiivisten tuotekehittelyiden tuloksena syntyneet poikkeavat raivauskaluston kuljetustelineet yms.

Seiskauus
Miehistönkuljetus/huoltoyksikkö HE437
Elukka
Eläinpelastusyksikkö HE1395

HE 437 Miehistönkuljetus/huoltoyksikkö Mersedes-Benz Vito 115 CDI automaatti vm-2007, joka on rekisteröity 1+8 henkilölle. Sisustan ratkaisu on MB;n tehdasasennus. Varustuksena on lähinnä alkusammutus- ja ensiapuvälineitä. Mukana kulkee jonkin verran henkilökohtaisia vaihtovarusteita sekä työkaluja ja varaosia. Lisäkalustoa on kalustohallissa tarpeen mukaan. HE437:n toimintaidea on, että siihen ei ole asennettu mitään kiinteästi. Miehistötilan penkitkin ovat irrotettavissa pienellä työllä. Tarpeen vaatiessa esim. vahingontorjuntakeikoilla, ajoneuvo voidaan varustaa niin, että se selviytyy pienistä pumppaus- ja puunkaatotehtävistä itsenäisesti. Yksikköön mahtuu kyytiin asemallemme sijoitettu Esa Fox moottoriruisku. Vaihtoehtoisesti, asemalta voidaan ottaa mukaan polttomoottorityökalujen ja paineilmalaitteiden huoltovälineitä, varapulloja ja esimerkiksi kasvo-osien pesualtaat huoltopaikan perustamiseksi tilannepaikalle.

HE1395 Eläinpelastusyksikkö; Mercedes-Benz Vito 115 CDI 4×4 automaatti om pelastuslaitos, Kalustettu ja varustettu eläinpelastuksen erikoiskalustolla mm joutsenkoukut ja pussit, siimasakset, matelijapihdit, sikajarru, erilaisia haaveja sekä kuljetus häkkejä ja laatikoita, kaulapantoja ja remmejä. Normaaleja käsityökaluja, tikkaat, alkusammutusvälineitä, suoja-asuja, kypäriä, valaisimia, pieneläinloukkuja, desinfiointiaineita,heijastinliivejä.

Henkilökohtaisina varusteina hälytysosastossa on palokunnan SOS-asulta hankkimat asema-asut, joiden päälle puetaan erikoiskuiduista valmistetut kalvolliset Semco (Safe Life Delta )-palopuvut, joissa on integroidut Petzl Falcon valjaat. Kypäränä on joko MSA Gallet. F1 SA tai F1 XF. Käsineinä Falcon tai Seitz-palokäsineet saappaina pääsääntöisesti nahkainen Jalas Fire ja kypäränalushuppuna yleisimmin T-rex. Sammutusmies harjoittelijoilla voi olla poikkeava varustus.